fbpx

Магистралата на тото милионите между Пловдив и Бургас

Тази година октомври взе решението да бъде класически и да ни покаже каква трябва да бъде есента: дъждовна, мъглива и с доста ниски температури. И ако последните няколко години обмисляхме късни морски ваканции именно в този период, то сега се запитахме дали не е по-удачно да подготвим ски екипите. Но летните дни още не са избледнели от спомените ни, връщайки ни обратно към спокойствието и безгрижието на сезона, в който типично нямаме нужда от списъци и организация, а единствено да поемем към пътя, отвеждащ ни към морския бряг. Неслучайно, пътната артерия, която е най-натоварена е именно магистралата между Пловдив и Бургас, от където по-малките пътища започват да лъкатушат покрай брега. Интересно е, обаче, че по точно покрай автомагистрала “Тракия” са записани едни от най-големите печалби в историята на Българския Спортен Тотализатор. Ето и техните истории:

Първият тото милионер – 36-годишен от Русе –  получава тази своя “титла” през 1991 година, когато е въведен джакпот с максимален размер на натрупване 1 милион лева за всяко теглене. 30 години по-късно, в историята са записани имената на 119 тото милионери, като последният (към момента) е именно от Пловдив. В края на септември месец тази година, фиш на стойност 7.20 лв. и печелившата комбинация в играта “Тото 2- 6/49” му донасят зашеметяващите 4 958 850 лв.

В същата игра, малко по-рано през годината, друг жител на града “под тепетата” също печели големия джакпот, като сумата е почти двойна: 8 431 135 лв. Фактът, че е станал 113-ят тото милионер, младежът научава от вестника, понеже не е предполагал, че късметът ще дойде точно при него.

През 2019 година джакпотът в играта “Тото 2- 6/49” преминава феноменалните 9 500 000 лв. И в сюблимния момент, най-голямата печалба на Българският Спортен Тотализатор бива спечелена от четирима късметлии. Двама от тях са съответно от София и Търговище, но другата половина от грандиозната сума отново остава в Пловдив и района. Единият късметлия от гр. Съединение споделя дори тактиката – пуска предварително попълнени фишове не в текущия, а в следващия тираж. Тази традиция му донася сумата от точно 2 375 357 лв.

Няколко години по-рано, през 2017г., още една сума от голям калибър – 7 940 616,60 лв. се печели отново в гр. Съединение. Късметлията, като адаш на първия ТОТО милионер в България, се нарежда в същата класация под номер 91. Тогава той  споделя, че играе любимата си игра “Тото 2 – 6/49” повече от 60 години, но след като печалбата най-накрая при него, той най-вероятно ще се откаже от традиционното си занимание. И с право – Съединение се превръща града в България с най-много тото милионери на глава на населението, а единственият пункт там често се препълва, понеже всички го смятат за късметлийски. 

2016 година също познава един пловдивски тото милионер, който с фиш на стойност от 6 лева улучва “шестицата от тотото” и грабва близо 6 милиона лева, превръщайки се в 85-я тото милионер в България. Но това е само началото….

Потегляйки по “магистралата на милионерите”, преминаваме през Стара Загора, където през 2019 г.  късметлия грабва джакпот от 4 283 951 лв. и става 105-ят тото милионер на България. Историята вече нетърпеливо ни дърпа към морския бряг, поради което продължаваме пътешествието си докато не достигнем финалната си дестинация.

Първата по-голяма печалба в района, за която се пазят архиви, е от 30-я тираж на 1958 година. Тогава бургазлия улучва печелившата комбинация в играта “Тото 2 – 6 от 49”и печели сумата от 40 000 лв.

Но може би най-паметен е случая от есента на 2018 година, когато правилната комбинация и фиш на стойност 2.40 лв. отреждат на един късметлия в Бургас сумата от 7 111 714 лв. и 96-тото място в класацията на тото милионерите в България. Пунктът в квартала “Меден рудник”, в който е регистриран въпросният фиш, също е известен като късметлийски, а служителите му потвърждават, че са се срещали с много щастливци, които са се сдобили както с парични, така и с материални награди от Българския Спортен Тотализатор.

След като спомените от морския бриз ни довяха толкова много интересни истории, е време да се върнем в настоящия момент, защото позицията на 120-ят милионер е все още незаета. Прогнозния джакпот за 83-ти тираж на  играта “Тото 2 – 6/49” по всяка вероятност ще достигне 2 650 000 лв., а към милионите в неделния тираж 84/24.10 добавяме и още една придобивка – чисто нов лек автомобил. Така че, не забравяйте, че можете да залагате и с абонамент до пет тиража, чрез който няма да пропускате шансовете си за печалби. 

Любопитен факт е, че втори шанс  на играта „Тото 2- 5/35“ стартира през месец октомври 2002 г., а няколко години по-късно Спорт Тото дава допълнителни възможност  за спечелване до 100 000 лв. без допълнителен залог. В същата тази игра, в тираж 84/24.10, печалбите ще нараснат с още 10 х 500 лв.

Дали сумите, които Спорт тото щедро раздава ще стигнат за няколко пътешествия? Или ще изпълни хиляди мечти?

Можете да разберете само ако пуснете иконичния фиш, защото печели само този, който играе със Спорт ТОТО!

ИГРАЙ ОНЛАЙН